19.11.2012

VILLAISTA TALVEEN

Jokin aika sitten ihailin upeita Gudrun og Gudrunin käsintehtyjä neuleita, joiden huima hinta lähenteli 200 euroa. Sellaisen hankkiminen taaperolle olisi silkkaa hulluutta, ja koska omat kutomistaidot ovat ala-astetasoa, ei itse tekeminenkään houkutellut. Onneksi eräs tuttu vinkkasi meille tuttavastaan, joka neuloi hetkessä Eppuselle samantyylisen neuletakin.
Neule on tummanharmaa luonnonvalkoisilla kuvioilla, mutta kuvissa se näyttää ihan tummanruskealta. Harmikseni minulta ei löytynyt neuletakkiin täysin sopivia nappeja, joten jouduin nyt tilapäisesti laittamaan tähän hieman liian isot ruskeat kookosnapit, mutta hankintalistalla on vähän pienemmät puiset napit, jollaiset tähän sopivat ehkä vielä paremmin.
Nyt voisi sitten tulla kylmä ja talvi..:)





21 kommenttia:

  1. Onpa kaunis! En nykyisin oikein jaksa keskittyä neulomiseen, vaikka ennen harrastin sitä intohimoisesti... Ehkä uusi innostus vielä iskee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, sun pitää nyt inspiroitua ja neuloa!:) Mä tekisin jos osaisin, viimeksi mä neuloin yhden sukan vauvalle, siitä on nyt pari vuotta ja toinen on vielä tekemättä.. :D Jos olisin taitavampi, tekisin, mutta ei... :)

      Poista
  2. Todella upea! Eihän tälle löytyisi ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tekijä oli kyllä taitava! En yhtään tiedä ohjeesta, mutta voin kysyä. :)

      Saitko jo postia?:)

      Poista
    2. Ihana posti otettu kiitollisena vastaan! :) Ja jos mahdollista, niin olisin kovasti kiinnostunut ohjeesta. Surffasin ympäri nettiä ohjeiden perässä, mutta kyllä tämä malli vie voiton. On varmasti super ihana Eppusen päällä! :)

      Poista
  3. Onpa upea! Minkä merkkistä lankaa siihen on käytetty? Itse neulon tai ehkä paremminkin neuloisin,jos vaan aikaa olisi enemmän. Lankoja löytyy melkoiset varastot,samoin ideoita. Ehkäpä kun nuo pienemmät pojat vielä vähän kasvavat,saan enemmän taas tehtyä. Joku työ on tosin nytkin aina menossa, mutta tekeminen jää iltaan ja yöhön :-\

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkistan lankamerkin huomenna ja lisään sen tähän alle. Tässä oli kahta erimerkkistä lankaa, joista tuo kuviointilanka ei ehkä ollut parasta mahdollista, mutta tuo tumma harmaa oli tosi hyvää, ja ostin sen Ogelin lankamaailmasta.
      Voi, sun pitää tehdä kun osaat! :))))

      Poista
  4. Tää on niin hieno!Meillä on mummu aina kutonut molemmille villatakit talveen, Eeville menee kyllä vielä viime vuotinen, mutta Aatun omaa täytyykin sovitella, tuskin mahtuu enää. Mä esitin jo vähän toivetta semmoisesta palmikkoneuleesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä olis nyt kans hyvä homma mummulle!:D
      Onneksi meillä ei ole ketään neulojaa ihan lähipiirissä, muuten mä työllistäisin koko ajan. ;-D

      Poista
  5. Ihana takki! Mä en saa ikinä mitään yksinkertaista ja helppoa valmiiksi asti ja oonkin suosiolla vuosia vaan antanut syksyllä toivelistan meidän "neulomoon". Kunhan tonttujen paketit ovat valmiit niin saadaan sitten näitä muita toiveita hiljalleen sieltä käyttöön :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotusaikana sain neulottua vauvalle peiton, ja yhden sukan, jonka jälkeen innostus lopahti. ;)

      Ihana kun teillä on "oma neulomo", tollaisen mäkin haluaisin!:)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! :)